EGY HÍVÁS – EGY ÓRA A FOGYATÉKOS GYERMEKEKÉRT

Egy fogyatékos gyermek minden napi ellátás komoly kihívás a családok számára – egy 24 órás szolgálat. Segítséget sokszor csak a legközelebbi családtagoktól kapnak a szülők, de gyakran még tőlük is nehezen. Egy fogyatékos kis gyermek ellátásához ugyanis sokszor speciális ismeretek, gyakorlat kell, amit nehéz elsajátítani.

A szülő pedig nem tudja, nem akarja, ill. lehetősége sincs másra rábízni gyermekét – főleg azért, mert nem érzi, hogy mással biztonságban lehet.

Így a fogyatékos gyermeket nevelő szülők magukra maradnak, kirekesztődnek, nem jut idejük még az olyan napi teendőkre sem, mint a vásárlás, vagy a hivatalos ügyek intézése, nem beszélve arról, ha orvoshoz kell menniük, vagy ha esetleg egy órát szeretnének egyedül maradni, kikapcsolódni.

Ilyenkor jön jól egy FECSKE, illetve a FECSKE Szolgálat.

A FECSKE egy olyan speciálisan képzett személy, aki szakszerű felügyelettel, kíséréssel tudja segíteni a fogyatékos gyermeket nevelő családokat. A szülő nyugodtan rábízhatja igény szerint egy-két órára gyermekét, bizonyos lehet benn, hogy amíg ő nincs ott, addig is gyermeke megfelelő kezekben van.

A Fecske Szolgálat a KézenFogva Alapítvány egyik legfontosabb olyan programja, amellyel közvetlenül a családok életét szeretné könnyebbé tenni. Ez a hiánypótló szolgáltatás már az ország 5 megyéjében és Budapesten érhető el és hónapról hónapra mintegy 500 család életét tudjuk a programmal segíteni.

Jelenleg egy család csak havi 20 órát veheti igény ezt a szolgáltatást a nagyon kedvezményes, átlagosan 250 Ft-os óradíjjal.

A 13-600-13 ADHAT Vonalon keresztül összegyűjtött támogatást a Fecske Szolgálat emeltebb színvonalú működtetésére és a szolgáltatás bővítésére szeretnénk felhasználni.

 

Az Ön egy hívása egy fogyatékos gyermeket nevelő család számára 1 órás segítséget jelent.

Köszönjük, ha minket választ – 13-600 a KézenFogva Alapítvány melléke: 13

Bővebb információ: www.fecske.kezenfogva.hu