Üzleti workshop a KézenFogva Alapítványban

2013. március 20-án és 21-én üzleti workshopot tartottunk a KézenFogva Alapítvány foglalkoztatási irodájában (Inkubátorház). A két napos rendezvényen jelen voltak a négy, komplex fejlesztésben részt vevő védett szervezet képviselői és a NESsT üzleti tanácsadói, továbbá a Corvinus Egyetemről toborzott 5 fő gyakornok is részt vett a közös ötletelésen.

A workshop az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszerrel való komplex fejlesztési folyamat részeként került megrendezésre. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, márciusban elkezdődött a fejlesztés üzleti tervezés és tanácsadás szakasza, amelynek célja egy piacképes termék vagy szolgáltatás megvalósítási tervének kidolgozása.

A találkozón a védett szervezetek képviselői hasznos kiselőadásokat hallgathattak meg az üzleti tervezésről (az üzleti terv struktúrája; a vállalkozás üzleti modellje; a piackutatás módszerei; marketing ismeretek; működési terv), amelyet interaktív, közös gondolkodás követett. A jelenlévők kisebb csoportokat alkotva ötleteltek a saját üzleti tervük eddigi vázlatairól, majd azt a csoporttal megosztva és a többiektől visszajelzéseket kapva gondolták tovább.

A workshop eredményeként kikristályosodnak az üzleti modellek, elkészültek a termékfejlesztéshez szükséges piackutatási kérdőívek és a marketingstratégia vázlatok, valamint a működési folyamatábrák. A résztvevők konkrét feladatokkal tértek haza, amelyeket a következő workshop időpontjáig (április 29-30.) kell elvégezniük. A rendezvény a visszajelzések alapján hatékonyan zajlott és eredményesen zárult.