Lezárult az Inkubátorház projekt

A 2012 júniusában indult projektet 2014. május 30-án, az indikátorokat teljesítve zártuk.

A projekt során 75 fő fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű személy került bevonásra. Az elmúlt két évben 20 munkára felkészítő képzés zajlott le, amely közben 2 fő morzsolódott le, a többiek mind sikeresen elvégezték az elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazó képzést. A húszból nyolc képzés az Aktív Műhely eszközrendszerrel fejlesztett 4 védett szervezetnél, az ottani ügyfelek részvételével zajlott, akik a képzésekkel párhuzamosan zajló Aktív Műhely termékfejlesztésbe is bekapcsolódtak. A képzések végéig az ügyfeleket folyamatosan mentoráltuk, a képzők és a mentorok pedig igény szerint egyéni és csoportos szupervízión vehettek részt.

A projektben 15 főnek vállaltuk a tranzit (6 hónapig a Kézenfogva Alapítvány által, majd 6 hónapig a nyílt munkaerő piacon való) foglalkoztatását, amely 3 ügyfél esetében jelenleg is zajlik. Az elhelyezett ügyfelek közül több ember kapott munkáltatójától határozatlan idejű munkaszerződést.

A védett divízió területén befejeztük a munkát a négy komplex fejlesztésben és az öt részleges fejlesztésben részesülő szervezettel: megtörtént a termékfejlesztés- és kivitelezés, az értékesítési tréning, a tárgyi-technikai tanácsadás, a támogató környezet segítése és egy termékek értékesítését előmozdító rendezvény.

A projekt keretében összesen 4 munkáltatói fórumot, 2 adományszervezői fórumot és 20 munkáltatóknak szóló érzékenyítő tréninget tartottunk. Két vállalkozási ötlet kidolgozása is megtörtént, amelyek közül a Kézenfogva Alapítvány és a KatlanTóni Pékség közötti együttműködés további mélyítése várható. A projekt időszakát olyan állandó szolgáltatások kísérték végig, mint a jogi tanácsadás, a minőségbiztosítás és az értékesítési tanácsadás.

A projekt vége egyúttal a Lónyay u. 24. alatti irodánkból való kiköltözést is jelentette, a foglalkoztatási team az Alapítvány székhelyén, a Lónyay u. 19-ben folytatja munkáját. Az Inkubátorház projekt után 2015. július 30-ig a „Ránk számíthatsz a munka világában!” című TÁMOP-5.3.8. projekt keretében dolgozunk a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása minőségének javításán.

Szolgáltatások: