Korábbi híreink

FORCAVI – ünnepi koncert és Madridi projekttalálkozó

A FORCAVI projekt célja egy képzési anyag kidolgozása sérült emberekkel foglalkozó szakemberek számára, melynek fókuszában a sérült emberek életminősége áll.

Az Aktív Műhely fejlesztés is véget ért az Inkubátorház projektben

A projekt végével a kiválasztott védett szervezetek fejlesztése is lezárult.

Lezárult az Inkubátorház projekt

A 2012 júniusában indult projektet 2014. május 30-án, az indikátorokat teljesítve zártuk.

Új nézőpontok- adaptációs szakmai műhely az életminőségről

„ Az életminőség fogalma megfoghatóvá vált számomra” A márciusban lezajlott 2 egész napos szakmai műhelyen összesen 30, sérültekkel foglalkozó szakember vett részt, képviselve az állami, az önkormányzati, egyházi, és civil szférát.

Adományszervező fórum

2014 februárjában a Bakosfa Ktf.-nél munkáltatói reggelin, illetve márciusban a Mercure Hotelben adományszervező fórumon vettek részt Alapítványunk munkatársai.  A reggeli során Bakos Miklós beszámolt saját tapasztalatairól, jó gyakorlatokról a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A megváltozott munkaképességűek vagy a munkaerőpiacon hátrányos helyze­tűek foglalkoztatását segítő civil szervezetek számára is elengedhetetlen az aktív kommunikáció – hangzott el azon a csütörtöki szakmai műhelybeszélge­tésen, amelyet az Országos Foglal­koztatási Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett a témával foglalkozó civil szervezetek munkatársainak Szekszárdon. 

Befejeződik az üzleti tervezés

A Kézenfogva Alapítvány foglalkoztatási irodájában április végén megrendezésre került a komplex fejlesztésben résztvevő négy védett szervezet üzleti worshopjának második felvonása. Az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszer keretében megvalósuló üzleti tanácsadás e szakaszában a kialakítandó termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez elengedhetetlen üzleti tervek alapos kielemzése történt meg a négy szervezet részvételével és a NESsT Europe Nonprofit Kft. vezetésével, április 29-én és 30-án.

GYAKORNOKOK JELENKEZÉSÉT VÁRJUK!

A Kézenfogva Alapítvány TÁMOP 1.4.3 FEFI – Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ című projektje keretén belül olyan lelkes, pályakezdők fiatalokat, vagy utolsó éves hallgatókat keres, akik szeretnének gyakorlati tapasztalatot szerezni fogyatékos embereket foglalkoztató társadalmi vállalkozások fejlesztése területén 2013. június 1. és 2013. augusztus 31. között.

Üzleti workshop a KézenFogva Alapítványban

2013. március 20-án és 21-én üzleti workshopot tartottunk a KézenFogva Alapítvány foglalkoztatási irodájában (Inkubátorház). A két napos rendezvényen jelen voltak a négy, komplex fejlesztésben részt vevő védett szervezet képviselői és a NESsT üzleti tanácsadói, továbbá a Corvinus Egyetemről toborzott 5 fő gyakornok is részt vett a közös ötletelésen.

KézenFogva Alapítvány a Kossuth Rádióban

Képzési csoport tag próbamunkán

2013. február 28-án Fehér Miklós, az Alapítvány nyílt munkaerő piaci divízió vezetője nyilatkozott a Kossuth Rádiónak foglalkoztatási projektünkről, és általában a fogyatékos és megváltozott munkaképessű emberek foglalkoztatásakor felmerülő kérdésekről. Az interjún megszólalt egyik ügyfelünk, Szőke László is, akit a projekt keretében nemrég helyeztünk el egy nyílt piaci cégnél.

Oldalak

Subscribe to RSS - Korábbi híreink